Ollo Umami Lamb&Beef Dog AdultMokra Karma z jagnięciną i wołowiną dla psa 8x400g PAKIET
- Dodaj recenzję:
- 14269
- Producent: Ollo
- Kod producenta: 5905567513039-z8
-
Dostępność:
w magazynie
-
- 99,20 zł
Hipoalergiczna karma mokra dla psów wszystkich ras.
Białko | 18.0% |
Tłuszcz | 10.0% |
Wapń | 0.28% |
Wilgotność |
66.0% |
SKŁAD KARMY Z WOŁOWINĄ I JAGNIĘCINĄ
Jagnięcina 55,2% (mięso mięśniowe 9,2%, serca 23%, wątroba 13,8%, płuca 9,2%), Wołowina 36,8% (mięso mięśniowe), Szpinak 2%, Cukinia 2%, Dynia 2%, Żurawina 1%, Zioła (Dzika róża, Pokrzywa, Kurkuma, Mniszek lekarski, Ostropest, Rumianek, Yucca Schidigera), Drożdże piwne, Węglan wapnia z muszli ostryg, Inulina, Fruktooligosacharydy (FOS), Siarczan glukozaminy (80 mg/kg), Siarczan chondroityny (50 mg/kg).
OPIS KARMY MOKREJ OLLO
Karma Ollo Umami oparta jest na diecie mięśniowej. Dedykowana jest na psów dorosłych wszystkich ras, a w szczególności dla tych, które potrzebują bardziej kalorycznego posiłku. Warto dodać, że karma posiada aż 92% mięsa.
Pokarm jest łatwo przyswajalny oraz nie obciąża układu pokarmowego. Formuła bogata jest w aminokwasy, które działają pozytywnie na zdrową skórę i sierść, a prebiotyki FOS gwarantują prawidłową florę bakteryjną w jelitach, polepszając trawienie i dobre samopoczucie zwierzaka.
Ze względu na brak zbóż, produkt jest bezpieczny dla psów zmagających się z alergiami.
Zawarty siarczan chondroityny – wspomaga terapię artretyzmu u psów i innych chorób zwyrodnieniowych stawów oraz kości. Chondroityna to elastyczna substancja występująca naturalnie u psów i innych zwierząt. Jest kluczowym składnikiem chrząstki, tkanki łącznej, która amortyzuje stawy podczas ruchu.
siarczan glukozaminy – jest aminocukrem, który naturalnie występuje w tkance łącznej i chrzęstnej i przyczynia się do utrzymania siły, elastyczności i sprężystości tych tkanek. Glukozamina zwiększa stężenie proteoglikanów (wielkich cząsteczek białka) w chrząstce i błonie maziowej, która wytwarza płyn „smarujący” stawy. Ponadto glukozamina może wspomagać naprawę uszkodzonej chrząstki poprzez zwiększenie odkładania się kolagenu.