Ollo Umami Puppy Mokra Karma z wołowiną i żwaczami dla szczeniaka 400g
- Dodaj recenzję:
- 14926
- Producent: Ollo
- Kod producenta: 5905567513121
-
Dostępność:
w magazynie
-
- 15,50 zł
Pełnoporcjowa karma mokra z wołowiną dla szczeniaków.
Białko | 17.5% |
Tłuszcz | 11.5% |
Sole mineralne |
2.48% |
Wilgotność |
65.7% |
SKŁAD KARMY Z WOŁOWINĄ
Wołowina 92% (mięso mięśniowe 70%, zielone żwacze wołowe 22%), Wątróbka kacza 3%, Szpinak 3%, Żurawina 1%, Zioła (Dzika róża, Boswellia serrata, Kurkuma, Mniszek lekarski, Korzeń goryczki, Yucca Schidigera), Węglan wapnia z muszli ostryg, Drożdże piwne, Węglan wapniowo-magnezowy, Spirulina, Algi czerwone, Małże nowozelandzkie, Inulina, Fruktooligosacharydy (FOS), Kolagen typ II, Siarczan chondroityny 60 mg/kg, Siarczan glukozaminy 90 mg/kg
OPIS KARMY MOKREJ OLLO
Karma Ollo Umami oparta jest na diecie mięśniowej. Dedykowana jest na psów dorosłych wszystkich ras, a w szczególności dla tych, które potrzebują bardziej kalorycznego posiłku. Warto dodać, że karma posiada aż 92% mięsa.
Pokarm jest łatwo przyswajalny oraz nie obciąża układu pokarmowego. Formuła bogata jest w aminokwasy, które działają pozytywnie na zdrową skórę i sierść, a prebiotyki FOS gwarantują prawidłową florę bakteryjną w jelitach, polepszając trawienie i dobre samopoczucie zwierzaka.
Mięso wołowe zawiera wysoką zawartość selenu, żelaza oraz miedzi, dzięki którym wzmacniane są funkcje obronne organizmu. Dodatkowo wołowina bogata jest w metioniny i cystyny, które mają właściwości przeciwutleniające płyny ustrojowe
Ze względu na brak zbóż, produkt jest bezpieczny dla psów zmagających się z alergiami.
Zawarty siarczan chondroityny – wspomaga terapię artretyzmu u psów i innych chorób zwyrodnieniowych stawów oraz kości. Chondroityna to elastyczna substancja występująca naturalnie u psów i innych zwierząt. Jest kluczowym składnikiem chrząstki, tkanki łącznej, która amortyzuje stawy podczas ruchu.
siarczan glukozaminy – jest aminocukrem, który naturalnie występuje w tkance łącznej i chrzęstnej i przyczynia się do utrzymania siły, elastyczności i sprężystości tych tkanek. Glukozamina zwiększa stężenie proteoglikanów (wielkich cząsteczek białka) w chrząstce i błonie maziowej, która wytwarza płyn „smarujący” stawy. Ponadto glukozamina może wspomagać naprawę uszkodzonej chrząstki poprzez zwiększenie odkładania się kolagenu.