Ollo Pure Turkey Puppy Mokra Karma z indykiem dla szczeniaka 400g
- Dodaj recenzję:
- 14924
- Producent: Ollo
- Kod producenta: 5905567513107
-
Dostępność:
w magazynie
-
- 15,50 zł
Pełnoporcjowa karma mokra z indykiem dla szczeniaków.
Białko | 15.5% |
Tłuszcz | 10.5% |
Sole mineralne |
2.7% |
Wilgotność |
63.0% |
SKŁAD KARMY Z INDYKIEM
Indyk 95% (mięso mięśniowe 76%, serca indycze 14%, wątroba indycza 5%), Dynia 3%, Żurawina 1%, Zioła (Dzika Róża, Boswellia serrata, Kurkuma, Mniszek lekarski, Korzeń goryczki, Yucca Schidigera), Węglan wapnia z muszli ostryg, Drożdże piwne, Węglan wapniowo-magnezowy, Spirulina, Algi czerwone, Małże nowozelandzkie, Inulina, Fruktooligosacharydy (FOS), Kolagen typ II, Siarczan chondroityny 60 mg/kg, Siarczan glukozaminy 90 mg/kg.
OPIS KARMY MOKREJ OLLO
Karma Ollo Pure oparta jest na diecie mięśniowej. Dedykowana jest na psów dorosłych wszystkich ras, a w szczególności dla tych, które potrzebują bardziej kalorycznego posiłku. Warto dodać, że karma posiada aż 92% mięsa.
Pokarm jest łatwo przyswajalny oraz nie obciąża układu pokarmowego. Formuła bogata jest w aminokwasy, które działają pozytywnie na zdrową skórę i sierść, a prebiotyki FOS gwarantują prawidłową florę bakteryjną w jelitach, polepszając trawienie i dobre samopoczucie zwierzaka.
Ze względu na brak zbóż, produkt jest bezpieczny dla psów zmagających się z alergiami.
Zawarty siarczan chondroityny – wspomaga terapię artretyzmu u psów i innych chorób zwyrodnieniowych stawów oraz kości. Chondroityna to elastyczna substancja występująca naturalnie u psów i innych zwierząt. Jest kluczowym składnikiem chrząstki, tkanki łącznej, która amortyzuje stawy podczas ruchu.
siarczan glukozaminy – jest aminocukrem, który naturalnie występuje w tkance łącznej i chrzęstnej i przyczynia się do utrzymania siły, elastyczności i sprężystości tych tkanek. Glukozamina zwiększa stężenie proteoglikanów (wielkich cząsteczek białka) w chrząstce i błonie maziowej, która wytwarza płyn „smarujący” stawy. Ponadto glukozamina może wspomagać naprawę uszkodzonej chrząstki poprzez zwiększenie odkładania się kolagenu.