Ollo Pure Beef&Green Tripe Mokra Karma ze żwaczami i wołowiną dla psa 8x400g PAKIET

  • Dodaj recenzję:
  • 14280
  • Producent: Ollo
  • Kod producenta: 5905567513138-z8
  • Dostępność: w magazynie
  • szt.
  • 99,20 zł
Uzupełniająca karma mokra dla psów wszystkich ras.

Uzupełniająca karma mokra dla psów wszystkich ras.

Białko 16.0%
Tłuszcz 11.0%
Wapń 0.24%
Wilgotność
66.0%

SKŁAD KARMY ZE ŻWACZAMI WOŁOWYMI

Wołowina 92% (mięso mięśniowe 65%, zielone żwacze wołowe 27%), marchew 4%, jabłka 2%, żurawina 1%, zioła (dzika róża, pokrzywa, kurkuma, mniszek lekarski, ostropest, rumianek, yucca schidigera), drożdże piwne, węglan wapnia z muszli ostryg, inulina, fruktooligosacharydy (FOS), siarczan glukozaminy (80 mg/kg), siarczan chondroityny (50 mg/kg).

OPIS KARMY MOKREJ OLLO

Karma Ollo oparta jest na diecie mięśniowej. Dedykowana jest na psów dorosłych wszystkich ras, a w szczególności dla tych, które potrzebują bardziej kalorycznego posiłku. Warto dodać, że karma posiada aż 99% zawartości żwaczy.

Pokarm jest łatwo przyswajalny oraz nie obciąża układu pokarmowego. Formuła bogata jest w aminokwasy, które działają pozytywnie na zdrową skórę i sierść, a prebiotyki FOS gwarantują prawidłową florę bakteryjną w jelitach, polepszając trawienie i dobre samopoczucie zwierzaka.

Ze względu na brak zbóż, produkt jest bezpieczny dla psów zmagających się z alergiami.

Zawarty siarczan chondroityny – wspomaga terapię artretyzmu u psów i innych chorób zwyrodnieniowych stawów oraz kości. Chondroityna to elastyczna substancja występująca naturalnie u psów i innych zwierząt. Jest kluczowym składnikiem chrząstki, tkanki łącznej, która amortyzuje stawy podczas ruchu.

siarczan glukozaminy –  jest aminocukrem, który naturalnie występuje w tkance łącznej i chrzęstnej i przyczynia się do utrzymania siły, elastyczności i sprężystości tych tkanek. Glukozamina zwiększa stężenie proteoglikanów (wielkich cząsteczek białka) w chrząstce i błonie maziowej, która wytwarza płyn „smarujący” stawy. Ponadto glukozamina może wspomagać naprawę uszkodzonej chrząstki poprzez zwiększenie odkładania się kolagenu.